O nama

Naziv udruženja: Udruženje bilijarski sportski klub “Krajina” Cazin, skraćeno BSK “Krajina” Cazin

BSK “Krajina” Cazin je dobrovoljno, nestranačko, nevladino i neprofitno sportsko rekreativno udruženje. Udruženje je osnovano Odlukom o osnivanju usvojenoj na sjednici Osnivačke skupštine održanoj dana 06.01.2019. godine u Cazinu, u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Federacije Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine“, broj: 45/02). Osnivačka skupština je održana u prisustvu 14 osnivača, koji su između sebe izabrali organe upravljanja i rukovođenja i to predsjednik Neir Pašić, sekretar Amir Silić, predsjednik skupštine Muenes Šabić, te ostali osnivači Samir Muhamedagić, Elvir Delanović, Said Vilić, Zlatan Ćoralić, Muamer Adilagić, Adem Abdić, Hasan Durić, Kemal Kržalić, Rejhan Bajramović, Arman Rekić i Aldin Omerčević.

BSK “Krajina” Cazin je prvi i u momentu osnivanja jedini bilijarski klub na Unsko-sanskom kantonu. Primljen je u članstvo Sportskog saveza grada Cazina, Sportskog saveza Unsko-sanskog kantona i Bilijar saveza Bosne i Hercegovine. Odmah nakon osnivanja i pristupanja Bilijar savezu Bosne i Hercegovine organizirano je prvo zvanično takmičenje – prvenstvo BiH u kojem su mogli učestvovati svi igrači sa područja cijelog kantona, a kroz četvrtu diviziju. U diviziji se nastupilo ukupno 26 igrača, a šest najboljih (Neir Pašić, Said Vilić, Armin Topić, Samir Muhamedagić, Adnan Veladžić i Elvir Delanović) je predstavljalo klub na završnom mastersu za prvaka Bosne i Hercegovine.

U novembru 2019. godine u organizaciji Bilijar saveza Bosne i Hercegovine održan je kurs za instruktore bilijara na kojem je bio predavač proslavljeni bilijarista i trener Ralph Eckert (GER). Tri člana Bilijarskog sportskog kluba “Krajina” Cazin: Samir Muhamedagić, Neir Pašić i Adnan Veladžić su nakon završene edukacije licencirani od strane Bilijar saveza BiH kao instruktori bilijara. BSK “Krajina” Cazin je istovremeno  pokrenuo školu bilijara za djecu i mlade, te treninge za odrasle.

U saradnji sa Caffe i bilijar klubom “Walter” iz Cazina, u zajedničkim prostorijama, počinje naša zvanična bilijarska priča. Bilijar sala ima ukupno pet 9ft bilijarskih stolova, tri Dyinamic II 9ft i dva Dyinamic III 9ft, te dva pikada. Pored bilijara i pikada možete uživati u odličnoj atmosferi u ugostiteljskom dijelu objekta.