post

Održana 2. redovna skupština BSK “Krajina” Cazin

U nedjelju 09.02.2020. godine u prostorijama kluba održana je 2. redovna skupština Bilijarskog sportskog kluba “Krajina” Cazin na kojoj su prisustvovali većina aktivnih članova kluba i nekoliko gostiju. Na skupštini su svi materijali i prijedlozi usvoji jednoglasno, što između ostalog pokazuje i da je prethodna godina bila izuzetno dobra i uspješna. Klub je osnovan početkom 2019. godine i odmah nakon osnivanja je ostao bez službenih prostorija zbog prodaje poslovnog prostora u kojem se klub nalazio. Ipak, nakon par mjeseci caffe “Walter” je našao drugi prostor u kome je premješteno i sjedište kluba. Odmah nakon otvora novog prostora klub je pristupio takmičenju u Prvenstvu BiH, u kojem su se igrači kluba takmičili u sklopu 4. divizije u kojoj je nastupilo ukupno 27 igrača. Nakon odigranih šest kola u diviziji, najboljih 6 igrača uzelo je učešće na završnim masters turnirima za pojedinačnog prvaka BiH, te na ekipnom prvenstvu BiH.

Klub je u toku protekle godine omogućio edukaciju i licenciranje za tri instruktora bilijara, te je istovremeno pokrenuo školu bilijara za djecu i mlade. Organizirani su brojni turniri u svim disciplinama, igra u parovima, te je pokrenuto takmičenje učenika srednjih škola Grada Cazina. Članovi kluba su uradili veliki posao na promociji bilijara i kluba kroz razna druženja, putem FB stranice, web stranice, podjelom reklamnog materijala i letaka, što je rezultiralo još većim interesom za članstvo u klubu i interesom za učešće u ligama u organizaciji kluba i Bilijar saveza BiH.

Sve dosad postignuto ne bi bilo moguće bez naših simpatizera i sponzora: Caffe “Walter”, Liskovački kamen, Obrt Vilić, www.cazin.ba, Ankora, Limometal, Civić, Geoplan, RTV Cazin, Obrt za uzgoj cvijeća i ukrasnog bilja Dalija, Grawe, e-Color. Također se zahvaljujemo Sportskom savezu Grada Cazina, Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a, JU “Gimnazija” Cazin, Bilijar savez BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *